top of page
Frida Axberg

Färskostkaka med lingongrädde

En ostig kaka med mjuk konsistens. Passar även de flesta med tugg- och sväljsvårigheter.


Proteinrik chokladkaka med ägg och bönor.

Färskostkaka med lingongrädde

12 portioner


Ingredienser


Färskostkaka:

  • 500 g färskost 

  • 6 dl crème fraiche 

  • 6 ägg 

  • 1,5 dl honung 

  • Smör (till formen) 

  • 1 dl kokosflingor

 

Lingongrädde:

  • 3 dl grädde

  • 1 dl lingonsylt



Gör såhär


  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smöra formen med smör. "Bröa” formen med kokosflingor. 

  3. Vispa färskost, crème fraiche, ägg och honung fluffigt. 

  4. Häll i smeten i formen. 

  5. Grädda mitt i ugnen i 30 min. 

  6. Vispa grädde fluffigt och vänd ner lingonsylten. Servera tillsammans med kakan. 


Tips!

Smaksätt kakan med: Citronskal, apelsinskal & kanel eller saffran 




103 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page