top of page
Frida Axberg

Rödbetsvåfflor

Uppdaterat: 14 dec. 2023

Rödbetor är kända för sitt innehåll av nitrat som på omvägar har blodtryckssänkande effekt. I det här receptet ger rödbetan färg och kakaktär åt våfflor.


Hjärtformade röda våfflor med rödbeta. Toppade med getost och creme fraiche.

Rödbetornas lite "jordiga" smak gör att de passar toppen med getost eller med creme fraiche. Se fler förslag på toppingar längre ner på sidan.


Rödbetsvåfflor


Ingredienser


  • 75 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver 

  • 1 krm salt

  • 2 dl mjölk

  • 2 st rödbetor (råa)

  • 1 ägg


Gör såhär


  1. Smält smöret och låt det svalna. 

  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. 

  3. Vispa i mjölken. 

  4. Riv rödbetorna på ett rivjärn. 

  5. Blanda ner rödbetorna, ägget och smöret tillsammans med övriga ingredienser. 

  6. Pensla våffeljärnet med smör och grädda i några minuter tills de är klara. 


Tips på toppingar:

Creme fraiche och gräslök

Chevre med honung (och valnötter för de som kan tugga) 

Hjortronsylt med brieost

Skagenröra


69 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page